Martin Čáslavka a Tomáš Vlček
Tři chody, tři druhy zvěřiny. A dezert k tomu! Prvního Kulináře v roce 2022 si vzali do kuchařské parády Martin Čáslavka a Tomáš Vlček. Na jakých receptech ukázali charakter divočiny?
„Při sestavování večeře jsme se shodli na tom, že chceme vsadit na jednoduchost a jistotu. Oba jsme vyučení kuchaři a vyrůstali jsme na české kuchyni… Zůstali jsme věrní tradici, a to včetně klasické úpravy surovin. V kuchyni se držíme receptury a poměrů, musíme rozumět postupům a ptát se „proč“, ale v důsledku spoléháme na vlastní zkušenost a chutě. Postav vedle sebe dva profíky, dej jim recept a tytéž ingredience, a uvidíš sama. Výsledná jídla nikdy nebudou stejná.“ říká v rozhovoru o Kulináři Martin Čáslavka.
Amuse bouche
Šlehaný tvaroh, vlašské ořechy
Předkrm
Srnčí rillettes, náš chléb
Polévka
Zvěřinové consommé
Hlavní jídlo
Kančí hřbet, šípková omáčka, špekový knedlík
Dezert
Švestkový koláč
![](https://imgproxy.mangoweb.org/d5zpEJnhMGUbzPO56i2pAhLZbbwNSVtuz2mkRfr7s80/fit/1600/1600/no/1/aHR0cHM6Ly9zMy5ldS1jZW50cmFsLTEuYW1hem9uYXdzLmNvbS91cGxvYWRzLm1hbmdvd2ViLm9yZy9uYXN1cC1iZXRhL3VwbG9hZHMvMjAyMy8wMi90dWNueS1jdHZydGVrLmpwZw.jpg)
Fat Thursday
![](https://imgproxy.mangoweb.org/VXmP7MpZMhiEzMmCYyMYGXG_Y5J94BFguCqLR4PuOLg/fit/1600/1600/no/1/aHR0cHM6Ly9zMy5ldS1jZW50cmFsLTEuYW1hem9uYXdzLmNvbS91cGxvYWRzLm1hbmdvd2ViLm9yZy9uYXN1cC1iZXRhL3VwbG9hZHMvMjAyMy8xMC92aW4tZGUtbWFyaWUuanBn.jpg)
Kulinář Vin de Marie
![](https://imgproxy.mangoweb.org/KhFjTn5mdMuDH4VYtzUJ9OlG-65R8cDGRyW5sx4SkLw/fit/1600/1600/no/1/aHR0cHM6Ly9zMy5ldS1jZW50cmFsLTEuYW1hem9uYXdzLmNvbS91cGxvYWRzLm1hbmdvd2ViLm9yZy9uYXN1cC1iZXRhL3VwbG9hZHMvMjAyNC8wMS9idWNlay11emF2YWRpbHUtZnItMS1vZi0xLmpwZw.jpg)