NÁŠUP JE NĚCO NAVÍC

Jsou to akce věnované jídlu a všem, kteří ho mají rádi a chtějí experimentovat – ať jsou to hosté, čeští i zahraniční kuchaři nebo týmy restaurací. Konají se po celý rok a díky jejich rozmanitosti si vybere opravdu každý.

KULINÁŘ PRO NEJVĚRNĚJŠÍ HOSTY

Pod Nášup patří i Kulinář určený členům věrnostního programu Ambiente, kteří se projedli až do kulinářského klubu. Cílem je představit talentované kuchaře a dát jim možnost sestavit vlastní menu. To pak posoudí ti nejlepší food kritici – věrní hosté.

Chcete se stát členem kulinářského klubu?

Více informací najdete na moje.ambi.cz.

nasup@ambi.cz
Za Nášupem stojí lidé z Ambiente.

Vzpomínáme

Kulinář Martina Čáslavky a Tomáše Vlčka

Martin Čáslavka a Tomáš Vlček

Tři chody, tři druhy zvěřiny. A dezert k tomu! Prvního Kulináře v roce 2022 si vzali do kuchařské parády Martin Čáslavka a Tomáš Vlček. Na jakých receptech ukázali charakter divočiny?

„Při sestavování večeře jsme se shodli na tom, že chceme vsadit na jednoduchost a jistotu. Oba jsme vyučení kuchaři a vyrůstali jsme na české kuchyni… Zůstali jsme věrní tradici, a to včetně klasické úpravy surovin. V kuchyni se držíme receptury a poměrů, musíme rozumět postupům a ptát se „proč“, ale v důsledku spoléháme na vlastní zkušenost a chutě. Postav vedle sebe dva profíky, dej jim recept a tytéž ingredience, a uvidíš sama. Výsledná jídla nikdy nebudou stejná.“ říká v rozhovoru o Kulináři Martin Čáslavka.

Amuse bouche
Šlehaný tvaroh, vlašské ořechy

Předkrm
Srnčí rillettes, náš chléb

Polévka
Zvěřinové consommé

Hlavní jídlo
Kančí hřbet, šípková omáčka, špekový knedlík

Dezert
Švestkový koláč