Tomáš Valkovič a Jiří Horák
Meloun na způsob sashimi, halušky s pikantním salámem nduja nebo dezert z kachny. Koncem července se v rámci Kulináře servírovala šestichodová večeře – a pozoruhodná souhra chutí v režii šéfkuchařů Jirky Horáka a Tomáše Valkoviče. Hodovalo se přímo v kuchyni!
„Zaměřili jsme se na nevšední kombinace surovin, které se na talíři běžně nepotkají a dovedou překvapit. Netradičně jsme pojali i nápoje. Rozlévat se bude hlavně nealko, jako je campari se šťávou z kimchi nebo březová míza Euforie. Pozoruhodný bude i servis – hosty usadíme v kuchyni, aby se nám mohli dívat pod ruce a odnesli si domů i něco víc než zážitek z jídla,“ popisuje Jiří Horák, který pro vás spolu s Tomášem Valkovičem celou večeři připraví.
Meloun, okurka, ponzu
Cuketa, hovězí špek, rajčatová voda
Knackebrot, droždí, kedlubna
Halušky, nduja, ovčí sýr
Zelí, křenová omáčka, ančovička
Perlivé ovoce, čokoláda, kachna
![](https://imgproxy.mangoweb.org/d5zpEJnhMGUbzPO56i2pAhLZbbwNSVtuz2mkRfr7s80/fit/1600/1600/no/1/aHR0cHM6Ly9zMy5ldS1jZW50cmFsLTEuYW1hem9uYXdzLmNvbS91cGxvYWRzLm1hbmdvd2ViLm9yZy9uYXN1cC1iZXRhL3VwbG9hZHMvMjAyMy8wMi90dWNueS1jdHZydGVrLmpwZw.jpg)
Fat Thursday
![](https://imgproxy.mangoweb.org/VXmP7MpZMhiEzMmCYyMYGXG_Y5J94BFguCqLR4PuOLg/fit/1600/1600/no/1/aHR0cHM6Ly9zMy5ldS1jZW50cmFsLTEuYW1hem9uYXdzLmNvbS91cGxvYWRzLm1hbmdvd2ViLm9yZy9uYXN1cC1iZXRhL3VwbG9hZHMvMjAyMy8xMC92aW4tZGUtbWFyaWUuanBn.jpg)
Kulinář Vin de Marie
![](https://imgproxy.mangoweb.org/KhFjTn5mdMuDH4VYtzUJ9OlG-65R8cDGRyW5sx4SkLw/fit/1600/1600/no/1/aHR0cHM6Ly9zMy5ldS1jZW50cmFsLTEuYW1hem9uYXdzLmNvbS91cGxvYWRzLm1hbmdvd2ViLm9yZy9uYXN1cC1iZXRhL3VwbG9hZHMvMjAyNC8wMS9idWNlay11emF2YWRpbHUtZnItMS1vZi0xLmpwZw.jpg)